CE ESTE CELLU M6

Pentru femeia actuala, in cautarea unor raspunsuri concrete si eficiente la problemele de sanatate si estetice cu care se confrunta, cabinetul va pune la dispozitie un tratament revolutionar si fiabil: tratamentul endermologic realizat cu aparatul Cellu M6. Prin tratamentul endermologic cu Cellu M6 se realizeaza o adevarata gimnastica a tesuturilor, mobilizandu-se celulele adipoase si restabilindu-se microcirculatia si stimularea schimburilor la nivelul circulatiei subcutanate. Circulatia venoasa si drenajul limfatic sunt imbunatatite, fibrele isi recupereaza starea normala, iar pielea este revitalizata si se obtine un aspect neted si sanatos. LPG este la nivelul international lider in tratarea tesutului conjuctiv, aparatura pusa la dispozitie trezind interesul medicilor si terapeutilor.

Inzestrat cu o tehnologie patenta, Cellu M6 prezintã 3 softuri prin care poate folosi la: infrumusetare, performanta sportiva, terapie si recuperare. Extrem de versatil si ingenios, CELLU M6 pemite adaptarea tuturor programelor sale, la cerintele specifice ale pacientilor, urmarind o metodologie si o serie de protocoale precise. Pe componenta de tratament de infrumusetare, CELLU M6 nu isi dezminte reputatia imbinand ansamblul tehnicilor LPG demonstrate stiinfitic de-a lungul celor mai bine de  30 de ani de eperienta terpeutica.

CAND FOLOSIM

Pentru acelea dintre dumneavoastrã care nu mai cred in formule miraculoase si transformari peste noapte si care prefera sa inteleaga si sa respecte cea ce se intampla cu corpul lor, combaterea celulitei si a depozitelor de  grasime acumulate, sunt principalele batalii pe care femeia moderna le poarta zi de zi. Bazat pe principii mecanice ce respecta dinamica organismului, lipomasajul executat cu Cellu M6 permite sa se actioneze impotriva celulitei, a depunilor de grasime localizate pe solduri, pe fese, pe abdomen, pe spate sau brate. Practic orice parte a corpului poate fi tratata si remodelata cu accest aparat. Secretul sau este ca actioneaza in chiar nucleul celulelor pentru a reactiva functiile naturale ce se incetinesc cu trecrea timpului. Cellu M6 Keymodule actioneaza prin activarea lipolizei  si prin deblocarea acumularilor de grasime. Ca urmare celulita este combatuta, pielea capata un aspect sanatos si ferm datorita stimularii  producerii de colagen si elastina iar formele corpului se remodeleaza armonios.

Corpul uman este supus de-a lungul timpului unor multiple agresiuni: sedentarism, accidente, boli, interventii chirurgicale, imbatranire, etc. De aceea are nevoie din afara de ajutor pentru a se reface. Prin diversele sale programe, Cellu M6 exercita o stimulare a organismului ce permite activarea circulatiei, imbunatatirea schimburilor celulare si restabilirea calitatii mecanice a tesuturilor solicitante. Date fiind beneficiile pe care le ofera, tratamentul cu Cellu M6 este recomandat pentru o gama larga de patologii.

La cabinet credem intr-o abordare profesionista, sincera si durabila a  relatiei dintre pacienti si terapeut. De aceea credem ca dincolo de studii si cercetari stiintifice, este important ca fiecare clienta sa inteleaga cum functioneaza Cellu M6 la modul cel mai practic si impreuna cu terapeutul, in urma unei evaluari amanuntite, sa inteleaga care pot fi rezultatele acestui tratament asupra corpului sau.

In egala masura, consideram ca oricat de mult am intervenii asupra efectelor, este bine si sa descoprim cauzele transformarilor organismului nostru.

 

PRINCIPIU DE FUNCTIONARE:

Doua elemente principale stau la baza mecanismului de actiune a Cellu-lui M6: sistemul de vacum absoarbe tesutul in interiorul camerei de tratament datorita presiunii exercitate si keymodulul-doua role independente  amplaste la nivelul capatului  de lucru efectueaza o miscare de rulare, masand in profunzime tesutul (rolele au fiecare incorporat un motor miniatural care le permite sa se miste independent, cu viteze sau in sensuri diferite).

Astfel principiul de baza al tehnicii LPG este o procedura unica si patentata: doua role monitorizate cu un servomechanism electronic, situate in capul ermetic al  aparatului de tratament actionand concomitent cu forta de aspirare, aplicata tesutului aceasta tehnica are ca scop formarea unui val de piele ce va fi infasurat pe prima rola si desfasurata pe  a doua rola si deplasata de capul de lucru printr-o aspiratie  inainte si inapoi, in diagonala sau in lateral, in functie de obiectivele terapeutice urmarite. Aspiratia, constanta sau intermitenta, completeaza actiunea mecanica cu actiunea perpendiculara si tangentiala a celor doua role.

Acesta este un procedeu fundamental urmand ca terapeutul sa determine pentru fiecare pacient in parte selectarea unui anumit program specializat care sa raspunda cat mai bine nevoilor individuale.

 

CE ESTE CELULITA

Cu siguranta insa, cele mai multe dintre dumneavoastra isi vor dori sa apeleze la tratamentul endermologic cu Cellu M6 pentru efectele anticelulitice ale acestuia.

Celulita nu este doar o problema estetica, este o tulburare metabolica caracterizata prin alterarea structurilor conjunctive de la nivelul tesutului adipos, ca urmarea a unei circulatii deficitare in acea zona. Cauzele ce duc la formarea celulitei pot fi hormonale, fie genetice, fie urmare a lipsei exercitiului fizic si a unei alimentatii neadecvate.

Celulita afecteaza deopotriva femeile slabe cat si femeile cu probleme de greutate. Cu toate se confrunta deseori cu asa numita piele cu aspect de coaja de portocala ce se formeaza atunci cand adipocitele se aduna in jurul peretilor tesutului conjunctiv si comprima vasele de sange ducand la un deficit circulator.

Functionarea adipocitului este guvernata de profilul hormonal, profil

care este la randul lui influentat de dieta, stilul de viata, varsta, particularitati fiziopatologice.

O dieta neadecvata, sedentarismul pot determina cresterea in volum a

adipocitului avand drep consecinta imediata modificarea siluetei. Estrogenii

faciliteaza cresterea depozitelor adipoase.

Celulita este considerata in mod uzual a fi o tulburare endocrino-metabolica a microcirculatiei care determina alterari ale matrixului interstitial si modificari structurale la nivelul tesutului adipos subcutanat.

Celula adipoasa este structura prin care organismul stocheaza energie sub forma de acizi grasi. In situatia in care din diferite motive (alimentatie, sedentarism, tulburari hormonale) exista un surplus de energie printr-un aport prea mare sau printr-un consum prea mic, acesta se manifesta prin depunere in adipocit ducand la marirea in volum a acestuia (hipertrofie). Aceasta crestere comprima vasele arteriale, venoase si limfatice, ca atare se instaleaza un deficit circulator care are drept consecinta o incetinire a proceselor metabolice si aparitia fibrozei la nivelul septurilor.

Tesutul adipos subcutanat, cunoscut si sub denumirea de tesut adipos superficial, este compartimentat de numeroase septuri care au o capacitate limitata de a se adapta cresterii in grosime a panicului adipos. In momentul in care aceasta capacitate este depasita, apare un fenomen mecanic in care septul care ancoreaza pielea la stratul muscular devine inextensibil, in timp ce adipocitul continua sa creasca in volum, fortand pielea, o structura elastica, sa se destinda. Astfel apare aspectul de “coaja de de portocala”.

Primul pas in tratamentul celulitei consta in stimularea microcirculatiei si in eliminarea excesului de lichid si elemente toxice. Acest lucru poate duce la o imbunatatire a matrixului interstitial, a activitati fibroblastilor si o scadere a edemului interstitial cu consecite in cresterea lipolizei si o mai buna oxigenare si nutritie a tesutului adipos.

Al doilea pas consta in actiunea mecanica pe care o exercita Cellu M6 prin ridicarea panicului adipos de pe musculatura si intinderea/ desirarea acelor septuri care si-au pierdut elasticitatea si care creaza aspectul inestetic si total nedorit denumit “coaja de portocala”.

Diagnosticarea corecta a gradului de celulita se realizeaza cu pacientul stand in picioare. Sunt doua teste care se pot face pentru a stadializa celulita: testul pliului cutanat si testul incordarii si relaxarii grupelor musculare din zonele de interes.

 • Testul pliului cutanat consta in comprimarea zonei de tesut adipos subcutanat intre police si index. Se considera pozitiv daca apare aspectul de coaja de portocala.
 • Testul incordarii si relaxarii musculaturii noteaza aparitia sau nu a aspectului de coaja de portocala in cazul contractiei musculare in zona respectiva, precum si existenta sau nu a celulitei la relaxarea musculara.

 

Din punct de vedere al aspectului estetic, celulita are mai multe stadii

 • Stadiul 0 – nici un fel de celulita, indiferent de ce test se face ;
 • Stadiul 1 – celulita vizibila doar prin testul cutanat;
 • Stadiul 2 – celulita vizibila atat la testul cutanat, cat si in situatia in care musculatura este incordata, dar nu este prezenta cand musculatura se relaxeaza ;
 • Stadiul 3 – celulita vizibila in pozitie relaxata.

 

Dupa stadiul evolutiv si modificarile morfopatologice, celulita se clasifica astfel :

 • Celulita adipoasa (supla si mobila, distribuita uniform, aparuta de cele mai multe ori la persoanele fara kilograme in plus sau dupa o sarcina);
 • Celulita pufoasa sau edematoasa: reprezinta al doilea stadiu evolutiv in care elementul caracteristic este dat de retentia hidrica, uneori masiva, care poate masca existenta aspectului de “coaja de portocala” (prin acumularea unei cantitati mari de apa intr-un spatiu cu un volum relativ fix, se forteaza la maxim pielea precum si toate structurile existente in acest compartiment). Existenta celulitei poate fi evidentiata abia in momentul in care demareaza procesul de drenare a retentiei hidrice.
 • Celulita fibroasa (compacta, dura, deseori foarte dureroasa). In acest stadiu, foarte multe structuri din cadrul tesutului adipos subcutanat si-au pierdut elasticitatea si au fost inlocuite cu fibroza, ceea ce are repercursiuni asupra duratei tratamentului: cu cat ponderea acestor structuri este mai mare, cu atat tratamentul este ingreunat si trebuie sa se desfasoare pe o perioada mai lunga de timp pentru a obtine rezultate.

 

Efectul tratamentului endermologic anticelulitic

Prin tratamentul endermologic se actioneaza in principal asupra tesutului adipos superficial stimuland circulatia (arteriala, venoasa, limfatica) eliminarea toxinelor si cresterea metabolismului celular.

Bazandu-se pe principii fiziologice, tratamentul endermologic reduce retentia de lichide favorizand functionarea sistemului venos si a celui limfatic. Astfel, se inlesneste remodelarea corpului si reducerea volumului corporal, potentandu-se in acelasi timp lipoliza – distrugerea grasimii la nivele mai profunde. La nivelul epidermei are loc o exfoliere (datorata masajului mecanic combinat cu aspiratia) ce elimina celulele moarte si imbunatateste aspectul pielii.

Datorita miscarilor unice ale capului de lucru se obtine un rezultat  spectaculos si eficient. In plus, spre deosebire de alte tehnici, Cellu M6 ofera o mai mare siguranta caci evita aparitia hematoamelor si a vaselor sparte(impropriu spuse). Mai mult decat atat, aparatul ofera programe specifice care lupta impotriva pierderii elasticitatii pielii.

 

TRATAMENT:

Este recomandat ca prima parte a tratamentului sa se realizeze cu caracter intensiv de doua sau chiar trei ori sedinte pe saptamana pana la  obtinerea rezultatului dorit. De asemenea sfatuim pacientii ca cel putin pe durata tratamentului (de dorit toata viata)  sa aibe o alimentatie echilibrata care sa favorizeze un efect mai rapid al procedurilor aplicate. Rezultatele obtinute sunt de durata, nu apar dar nici nu dispar peste noapte si in masura in care se continua cu un program de intretinere, o sedinta pe saptamana sau la doua saptamani, rezultatele pot chiar sa continue sa va surprinda placut.

 

INDICATII:

 • Tratamentul postnatal. Sarcina este o perioada in care corpul femeii este supus unor modificari hormonale avand drept consecinta luarea in greutate, modificarea formei si a conturului corpului. Acesta este pretul pe care-l platim pentru minunatul dar: acela de a darui viata.

 

In perioada post-natala, programul medical Cellu M6 pentru tinere mamici este cel mai indicat in remodelarea corporala :

 • dreneaza retentia hidrica;
 • remodeleaza conturul corpului;
 • corecteaza surplusul de greutate ramas dupa nastere;
 • reface fermitatea pielii in zonele in care aceasta si-a pierdut elasticitatea;
 • ajuta la o mai buna si mai rapida vindecare a cicatricei lasata de operatia de cezariana impiedicand astfel formarea unor bariere fibroase;
 • atenueaza vergeturile al caror proces de epidermizare nu s-a definitivat (daca vergeturile sunt inca de culoare rosiatica).

 

Poti apela cu succes la tratamentul cu Cellu M6 in perioada premergatoare unei operatii de lipoaspiratie cat si dupa aceasta, pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune.

Preoperator lipoaspiratiei tratamentul cu Cellu M6 presupune efecturea a 8-10 sedinte utilizand programul anticelulitic. Rolul acestui tratament este acela de a facilita accesul canulelor la nivelul tesutului adipos din zona de interes, usurand munca chirurgului, scurtand durata interventiei si ajutand la obtinerea unor rezultate bune.

Majoritatea interventiilor chirurgicale au bine-cunoscute repercursiuni

imediate: edem, durere, echimoze. Aparatul Cellu M6 este dotat cu cinci programe specializate care se folosesc intr-o anumita combinatie si succesiune in functie de intervalul de timp scurs de la momentul interventiei

chirurgicale. Folosirea Cellu M6 imediat post-operator are ca efect scaderea imflamatiei, reducerea edemului si eliminarea durerii prin stimularea circulatiei venoase si limfatice, ajutand la decongestionarea tesuturilor si reducand semnificativ durata de vindecare a acestora. In ultima etapa a tratamentului exista program specializat menit sa corecteze micile imperfectiuni in vederea obtinerii unor rezultate spectaculoase. Procesul de vindecare va fi mai rapid iar efectul operatiei va fi pus in valoare.

 • Tonifierea pielii. Tratamentul destinat pielii care si-a pierdut elasticitatea si care nu se mai muleaza pe noul continut, are la baza stimularea mecanica a fibroblastilor, crescand productia de colagen si elastina. Rezultatul: dupa 16 sedinte veti fi posesoare unei pieli mai ferme, suple si cu o textura de invidiat.
 • Toate acestea se gasesc la imbinarea dintre latura de infrumusetare cu cea de terapie si recuperare si acesta este motivul pentru care utilizarea Cellu M6 in sfera medicala a suscitat interesul si satisfactia specialistilor.
 • Aplicatiile aparatului Cellu M6 se adreseaza si sferei medicale, prin programele specializate pe lucrul pe cicatrici. Exista aplicatii imediat postoperator, avand drept principal scop drenajul si reducerea in zona imediat apropiata cicatricei, ceea ce conduce la o foarte buna si rapida vindecare, eliminand posibilele aspecte inestetice. In cazul cicatricilor vechi, care s-au soldat cu retractii sau aderente la planurile profunde, cu implicatii atat estetice cat si de limitare a functionarii segmentului respectiv, s-au creat programe specializate, care ajuta la redobandirea elasticitatii pielii, la imbunatatirea aspectului si la inlaturarea discomfortului creat. Tratamentul poate fi aplicat oricarui tip de cicatrice si este eficient atat pentru cicatricele superficiale cat si pentru cele in profunzime.
 • Drenajul limfatic. Datorita actiunii concertate a mai multor factori: endocrini, stil de viata, afectiuni,…, foarte multe persoane se lupta cu ceea ce este cunoscut sub denumirea de „retentie hidrica”. Aceasta se manifesta prin retinerea si acumularea in tesuturi a surplusului de apa care are drept consecinta afectarea microcirculatiei si tot tabloul caracteristic rezultat. Studiile clinice au aratat ca tratamentul sustinut cu Cellu M6 forteaza apa sa treaca din tesut in sistem vascular si ajuta la eliminarea pe cale renala a surplusului de apa. In cazul unei hidratari corecte mersul la toaleta dupa efectuarea unei sedinte de Cellu M6 arata ca terapia a avut succes. Dupa maxim 6 sedinte veti constata o scadere a greutatii cu aproximativ 3kg si o micsorare a taliei, gambelor si coapselor.
 • Drenajul venos. Insuficienta venoasa este una dintre cele mai raspandite afectiuni intalnite in viata de zi cu zi, datorita numerosilor factori de mediu predispozanti: purtatul tocurilor, statul in picioare sau la birou, lipsa de miscare, profilul hormonal, consumul de anticonceptionale, fumatul, etc. Primele semne de manifestare ale acestei boli constau in aparitia edemelor declive, traduse prin picioare umflate la sfarsitul zilei, senzatie de tensiune sau greutate in gambe (de unde si numele de:”boala picioarelor obosite”), venectazii (accentuarea desenului vascular). Cellu M6 vine sa ajute la ameliorarea acestor simptome si a discomfortului creat de ele.
 • Din sfera larga de utilizari ale Cellu M6 trebuie sa mentionam si tratarea afectiunilor tesutului conjuctiv cum ar fi cicatriciile, atat cele recente-pentru care exista programe specializate care ajuta la o vindecare cat mai rapida si mai estetica, cat si cele vechi, care au aderente la planurile profunde sau cele care au devenit retractile –pentru acestea .
 • Tratamentul realizat cu Cellu M6 va ajuta sa inlaturati senzatia de picioare grele si obosite, una dintre urmarile unei insuficiente venoase. Fie ca apare pe un fond hormonal sau se datoreaza unei deprinderi nesanatoase – fumatul, lipsa exercitiului fizic, statul in picioare timp indelungat – insuficienta venoasa tinde sa lase urme vizibile asupra picioarelor dumneavoastra cum ar fi spre exemplu o accentuare a desenului vascular, umflarea picioarelor, aparitia “vaselor sparte”-impropriu denumite, coloratura neuniforma si inestetica a pielii picioarelor. Cellu M6 vine in ajutorul dumneavoastra combatand aceste simptome si indepartand disconfortul.

 

CONSILIERE

 Un rol cheie il joaca consilierea si analizarea problemelor pe care le acuza pacientul. La cabinet  veti fi intampinat de o echipa de specialisti ce va vor ajuta sa identificati in mod clar problemele si care va vor propune cele mai potrivite scheme de tratament alegand programele Cellu M6 care sa raspunda in cea mai mare masura asteptarilor dumneavoastra.  Este bine de stiut ca endermologia poate fi practicata doar de catre terapeuti specializati astfel incat calitatea tratamentelor aplicate sa fie mentinute la cote maxime. Rezultatele tratamentului sunt garantate prin studii clinice specializate. Se recomanda efectuarea unui ciclu de saisprezece sedinte pentru ca organismul sa raspunda cat mai eficient la tratament. Modificari vizibile ale siluetei dumneavoastra nu vor intarzia sa apara incepand cu cea de a sasea sedinta (adica cam dupa doua saptamani de tratament).

Va veti simti mai usoara, mai energica, mai sanatoasa si veti avea certitudinea ca va respectati si ajutati corpul. Este bine de amintit ca atat pe durata tratamentului cat si in vederea insusirii unor deprinderi sanatoase de viata, specialistii nostri va vor incuraja permanent sa aveti o alimentatie echilibrata si sanatoasa, sa va hidratati suficient si sa faceti miscare ori de cate ori aveti ocazia.

 

REZULTATE:

Testele clinice efectuate au evidentiat ca incepand de la a 6-a sedinta, celulita este vizibil redusa, conturul corpului se remodeleaza iar structura si aspectul pielii se imbunatatesc.

Pentru femeile care vor rezultate semnificative, in timp scurt in acele zone pentru care dietele, exercitiile fizice si procedurile invazive nu dau efectele scontate – tratamentul cu Cellu M6 este solutia pentru un corp frumos modelat. Tratamentul este sigur, corpul nu este agresat de substante chimice, interventii chirurgicale sau restrictii. Cu o actiune concentrata pe zonele de interes (coapse, solduri, abdomen, brate, interiorul genunchiului), grasimea localizata se diminueaza. In urma unui tratament sustinut de 16 sedinte se pierd in medie intre 3 si 7 centimetri. Adevaratele rezultate va vor fi relevate de catre propria dumneavoastra garderoba. Centimetrii pierduti va vor face sa va schimbati masura la hainele.

Studiile arata ca rezultatele obtinute in urma tratamentului propriu-zis pot fi mentinute prin sedinte de intretinere (o sedinta pe saptamana).

 

CONTRAINDICATII:

In permanent dialog cu dumneavoastra, terapeutul va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va simti confortabil si in siguranta atunci cand optati pentru un tratament cu Cellu M6. De aceea este bine de stiut ca, la fel ca in cazul oricarui dispozitiv cu actiune mecanica exista o serie de contraindicatii: este interzis sa se lucreze pe rani deschise, mucoase, zone infectate sau zone intra-cavitare, ochi. Dintre contraindicatiile locale mentionam: hernie, angioame, venectazii, vene varicoase dureroase, lipoame. Nu se realizeaza tratamentul endermologic anticelulitic in urmatoarele cazuri: cancer sub tratament, infectii cutanate/ mancarimi, flebite, tratamente anti-coagulante.

 

NE PROPUNEM

La cabinet  pariem pe un regim de viata sanatos caci la baza frumusetii trebuie sa se regaseasca sanatatea si spunem un NU hotarat oricaror metode ce atenteaza la sanatatea pacientului: infometarea, privarea de anumite elemente necesare organismului, consumul de substante chimice si deseori toxice ce promit o reducere spectaculoasa in greutate. Ne respectam pacientii, pe dumneavoastra, si de aceea tot ceea ce va propunem are o baza medicala demonstrata si nu lasam la voia intamplarii nici un detaliu legat de tratamentul acordat.