Tatuajul este o formă de arta apărută cu mii de ani în urmă. Acesta se realiza la început cu ajutorul unor ustensile mai putin comode pentru om si cu un grad redus de igiena. Tatuajul este practic introducerea de tus într-un strat superficial al pielii, astfel putându-se crea diferite motive.

Deși la început tatuajele aveau rolul de a marca funcția unui individ într-un trib, acesta a fost preluat de europeni și de alte națiuni, modificându-i funcția într-una artistică.

Astăzi, tatuajele se execută în saloane specializate, care oferă condiții optime realizării unei astfel de lucrări (curățenie, aparatură profesională, personal specializat).

Modul de realizare a tatuajelor s-a modificat foarte mult în ultimele două sute de ani, în zilele noastre utilizându-se aparate special concepute pentru așa ceva, iar simplele modele de altă dată au fost înlocuite cu motive florale, simboluri chinezești etc., ajungându-se chiar la portrete de o calitate și fidelitate remarcabilă.

Totodata din necesitatea omului si datorita naturii lui schimbatoare s-a ajuns si la tehnica de inlaturare a tatuajelor sau de corectare. De multe ori s-a intamplat sa regreti un tatuaj pe care ti l-ai facut, sau cu timpul te-ai plictisit de el si sa nu mai spunem de momentele in care nu ai dat peste cel mai bun tatuator.

Putem spune ca ne bucuram de aparitia tehnologiei Q-Switch ND: YAG si va puteti bucura si voi daca veti la Beautiful Life by Alexandra Dinu!

Echipamentul D-LIGHT cu tehnologia Q-SWITCH ND: YAG ofera o serie de utilizari: 

  • estomparea sau indepartarea tatuajelor de diferite culori;
  • indepartarea tatuajelor cosmetice (sprancene, buze);
  • indepartarea petelor pigmentate cauzate de varsta;
  • tratamentul hiperpigmentatiilor cauzate de soare.

Sursa este un pistol de itriu – aluminiurubin (YAG -Yttrium Aluminum Garnet) imbogatit cu o cantitate mica de neodymium (Nd), in timp ce tehnologia Q-SWITCH (Quality Switch) asigura pulsuri de energie foarte scurte (nanosecunde).

Principiul de functionare a laserelor ND: YAG este fototermoliza selectiva. Aceasta consta dintr-un puls de lumina cu o lungime de unda preselectata, specifica, transmisa catre structura tinta pentru a elimina diferiti pigmenti. Ca urmare a fototermolizei selective energia optica este absorbita de catre cerneala de tatuaj sau melanina in cazul leziunilor pigmentate si nu afecteaza tesuturile inconjuratoare care raman intacte.

Datorita celor doua lungimi de unda 532 nm respectiv 1064 nm, laserul ND: YAG poate indeparta, pe langa clasicele tatuaje de culoare inchisa si tatuaje colorate. Prin aplicarea luminii laser, energia penetreaza pielea si interactioneaza cu celulele care contin pigmenti. Acestea se incalzesc pana la dezmembrare, fiind eliminate ulterior pe cale naturala prin transpiratie sau prin circuitul limfatic.

Beneficii

  • cea mai sigura si rapida metoda de eliminare a tatuajelor
  • vizibila chiar dupa o singura sedinta
  • nivel scazut de durere

Numarul de sedinte pentru eliminarea tatuajelor se stabileste tinand cont de urmatoarele aspecte:

  • tipul de pigment folosit
  • adancimea la care a fost introdus
  • vechimea tatuajului